Splošni pogoji in značilnosti potovanj

ČolnPotovanja s ShaPPci so posebna potovanja, na poseben način.

Potuje se z javnimi prevoznimi sredstvi, ki so lahko pravi luksuz ali pa tipični čiken bus. Hoteli so nižjega cenovnega razreda, a preverjeni in povsem solidni za bekpekersko srenjo. Kategorizacija prevozov in namestitve je omenjena pri vsakem programu posebej.

Večino plačujemo sproti, na licu mesta, po cenah, ki jih priborimo za našo skupino. Prednost je, da smo kot skupina veliko fleksibilnejši in pa, da če ti ni do kakega izleta ali recimo zboliš, pač tega izleta ne plačaš, v kolikor ni bil rezerviran ali plačan vnaprej.

Preden gremo, je potrebno plačati letalske karte (te lahko kupite tudi sami), eventuelne vize (vize uredimo tudi mi) ter prevoz do letališča in nazaj, če se zanj odločiš (to delajo za skupine zunanji sodelavci). Prevoz na letališče in z njega organiziramo na skupno željo in zaradi razmer na cesti, kot so promet, vreme, prevoznik, šofer,... agencija ne prevzema krivde, v kolikor bi ne prišli pravočasno na letališče. Enako velja za vize (zunanja storitev), za letalske karte (zunanja storitev, ki jo plačate direktno agenciji, ki karte izda) in za vse storitve na potovanju.

Pred odhodom plačaš tudi strošek organizacije in spremstva za potovanje, za kar poberemo od 250 EUR oz. kot piše pri vsakem programu. Od tega se od 150 EUR vplača kot akontacijo oz. rezervacijo – ko je vplačano minimalno število akontacij (ponavadi 12, odvisno od programa), se potovanje potrdi. Po tem, ko je enkrat potovanje potrjeno, akontacije v primeru odpovedi NE vračamo. V takem primeru ti akontacija velja eno leto za potovanje, za katero je bila vplačana, razen če piše drugače ob samem potovanju. V primeru odpovedi potovanja še preden je potrjeno, akontacijo v 8 dneh od odpovedi vrnemo.

Za zakasnela vplačila pri drugem obroku zaračunavamo administrativne stroške v višini 20 EUR. 

V kolikor pride do odpovedi potovanja z vaše strani v roku 30 dni ali manj od pričetka potovanja, potem akontacija še vedno velja za to isto potovanje v roku enega leta. Drugega obroka pa NE vračamo, saj z njim delno pokrijemo že narejene rezervacije (stroški). Razen, če ni pri samem programu drugače omenjeno.

Pri programih s celotnim plačilom aranžmaja pred potovanjem, veljajo naslednji pogoji:
-ob odpovedi do potrditve potovanja, vam ves vplačani denar vrnemo (se pravi, če potovanje še ni potrjeno)
-od potrditve potovanja dalje, pa veljajo naslednji pogoji: letalska karta je nepovratna (razen v primerih raznih zavarovanj); od potrditve potovanja dalje do 30 dni pred odhodom vrnemo 50% zneska preostalega vplačlila (torej od vsega, razen letalske karte); po tem roku, do 14 dni pred potovanjem, povrnemo 25% vplačanega zneska (torej od vsega, razen letalske karte)
Zato toplo priporočamo riziko odpovedi potovanja. Preberite pogoje tega zavarovanja. Predobstoječe ali kronične bolezni/poškodbe so izključene iz takega zavarovanja.
Če pod programom piše drugače, veljajo tisti pogoji.

Zvestim strankam, ki so vsaj enkrat že potovali s ShaPPo, damo 40 EUR popusta. Izleti in smučarije ne štejejo med potovanja in za njih ne veljajo popusti.

Staršem (če sta oba) z dvema ali več otroki na poti damo na vsakega otroka 100 EUR dokončnega popusta. Za enega otroka pa 50 EUR dokončnega popusta. Popusti veljajo le za otroke do še nedopolnjenih 18 let. Ker je to dokončni popust se ostali popusti NE upoštevajo. Koristite lahko tisti popust, ki je za potnika ugodnejši.
V kolikor je otrok 3 ali več, najmlajšemu ne zaračunavamo zneska za organizacijo in vodenje.
Pravtako otrokom do 2. leta dopolnjene starosti (na dan odhoda potovanja) ne zaračunavamo zneska za org. in vodenje.
Za družinska potovanja (ShaPPa Kids) ti popusti NE veljajo, saj so tam popusti na otroke že všteti v osnovno ponudbo.

V primeru, da je prijavljenih manj kot minimalno število popotnikov, se znesek za organizacijo in spremstvo poviša na način in v znesku, kot piše pri vsakem programu oz. obveščamo sproti pred potrditvijo glede na vsako potovanje. 

Za vsako potovanje priporočamo sklenitev zavarovanja v primeru odpovedi potovanja (riziko odpovedi). V tem primeeru zgornji pogoji ne veljajo. Mi ponujamo zavarovanje rizika odpovedi preko Corisa (AmTrust Europe). Osnovno kritje stane 4,3% od cene aranžmaja potovanja, razširjeno kritje pa 6,6% od cene aranžmaja potovanja, s 50 EUR odbitne franšize. Pogoje osnovnega in razširjenega kritja najdeš tule,

V kolikor se odločite za riziko odpovedi, je ob prijavi potrebno plačilo celotnega zneska za organizacijo in vodenje (zmanjšanega za eventuelne popuste) in rizika odpovedi. Sporočiti morate, kateri rizik ste vplačali, za potrebe izdelave police pa potrebujemo tudi vaš datum rojstva.

Toplo priporočamo tudi zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini.

Prijave pobiramo preko mejlov in sicer je za vsako potovanje napisano, komu poslati prijavo. Za katerokoli potovanje se lahko prijaviš tudi na rok@shappa.si.

Za nemoteno delo in urejanje vseh formalnosti ob prijavi napišite svoja ime in priimek tako, kot to piše v potnem listu, s katerim boste potovali. Ko dobite vse dokumente v roke ali na mejl, še enkrat preverite vse vaše podatke. Za izdajo računov vplačane akontacije in drugega dela za organizacijo in spremljanje na potovanju potrebujemo naslov stalnega prebivališča, datum rojstva, številko pasporta in gsm. Poleg tega ob prijavi napišite še, če želite zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini.

Potni list mora imeti dve prazni strani, eno zraven druge, za vsako državo, ki jo bomo obiskali. Veljaven mora biti najmanj 6 mesecev od datuma izstopa iz zadnje obiskane države na potovanju. V primeru pridobivanja viz veljajo pogoji države, ki zahteva vizo. Za formalnosti ob prestopih meje skrbite in ste odgovorni sami (veljavnost viz, vhodni in izhodni žigi etc).

Vsi izleti in storitve so fakultativne narave, čeprav so ti stroški zajeti v oceno stroškov aranžmaja. Račune zahtevajte od lokalnih agencij potniki sami, če jih potrebujete. Vse fakultative uradno izberete sami (tudi na podlagi naših informacij).

Vseh izletov se udeležujete na lastno odgovornost. S prijavo na potovanje se strinjate tudi s tem, da bomo lahko fotografije, posnete na potovanjih, uporabili v naše reklamne namene (brošure, splet, članki).

Na koledarju najdete vse naše odhode in podatke o tem, kako se skupine polnijo. Če piše nabiramo ali skoraj potrjeno, odhod še ni potrjen.

Programi se uradno izvajajo preko agencije TJ's d.o.o., Tomšičeva 1, 1000 Ljubljana. Za naša potovanja veljajo splošni pogoji te agencije ter pogoji, opredeljeni na tej strani in v naših programih.

 

KolesarjiGlavne značilnosti potovanj s ShaPPci so:
* pristen osebni pristop (pred potovanjem, na samem potovanju in po njem)
* programi so avtorski, kar pomeni, da jih ne kopiramo (kot marsikdo drug) in da ne uporabljamo lokalnih agentov (razen, ko je to formalno zahtevano)
* programe odlikuje pestrost, hudomušnost in popotniški način odkrivanja sveta
* potovanja lahko po želji skrajšaš ali podaljšaš, kar pomeni, da se lahko skupini priključiš kasneje ali pa prej odideš, če ni dovolj časa za celotno pot
* skupine so omejene na 12 do 19 popotnikov (razen, kjer ne piše drugače)
* ShaPPce odlikuje poznavanje terena in ljudi ter pripravljenost na vsako dogodivščino - poudarek dajemo doživetjem
* vse se plačuje sproti, po cenah, ki jih priborimo za skupino; na ta način ima vsakdo vpogled v življenjske stroške in dejanske cene
* ker se vse plačuje sproti, ste fleksibilni pri izletih, nočitvah, obrokih

 

HribiZakaj s ShaPPci na pot?
* ker so na naši poti zvezde tako blizu, da bi jih lahko natrgali polna naročja
* ker so vulkani vedno zasneženi in jezera polna dežja
* ker imajo naši otoki točno sedem palm in eno divjo svinjo
* ker molilne zastavice šepetajo tvoje ime, v samostanih pa se skriva tvoj duh
* ker je z nami žur in smeh, ti pa so najboljša družba
* ker vemo, da nismo edini, se pa trudimo in za potovanja živimo
* ker je vesolje ena velika potrata prostora mi pa vemo, kako zapolniti luknje
* ker so naše zgodbe lepe in ker lahko nov list v to knjigo dodaš tudi ti

In kot pravijo naši potniki:
* ker ponujamo organizirani kaos
* ker je z nami vse eno samo doživetje
* ker smo preračunljivo nori in noro nepreračunljivi ;-)

 

NasmehKomu odsvetujemo s ShaPPci na pot?
* ljudem, ki imajo težave s prilagajanjem skupini
* ljudem, ki imajo težnjo, da se stalno pritožujejo
* parom, ki se že doma stalno kregajo
* ljudem, ki mislijo, da si bodo na potovanju pozdravili komplekse
* ljudem, ki neradi stopijo z avtobusa in si zadevo pogledajo od blizu
* ljudem, ki stalno sitnarijo, nergajo in spravljajo ob živce ShaPPce in sopotnike
* tistim, ki pričakujejo turistično ponudbo, dobre hotele in klasično vodenje

Pa še to: Če veš, da je pri tebi doma najboljša hrana, ti povemo, da morski prašiček in pohane kobilice niso gurmanski višek. So pa posebnost. Tako kot mi. Z veseljem pa se bomo po vseh teh posebnostih, ki jih bomo skupaj poizkusili, preživeli in doživeli, odzvali vabilu, in obiskali še tvojo najboljšo domačo kuhinjo ;-)Leto je dolgo in potovanj je veliko - zato nalaganje malce traja...