Kdo smo ShaPPci / kontakti

KofoRok Kofol – Kofo, g: 041–770617, e: rok@shappa.si
Prvič me je na daljšo pot odpeljala mama in sicer v vzhodni Berlin, še v trebuhu. Potem se tam cel dan matral, da bi končno ugledal luč sveta. Čezocean sem prvič obiskal leta 1994. V Južni Ameriki sem preživel več kot tri leta in znanje španščine me je poneslo v marsikateri dom; Azija me je presunila z drugačnimi kulturami; Afrika me je prevzela s svojo prvobitnostjo. Pravijo, da je povsod lepo in da je doma najlepše. Ampak jaz o tem že dolgo nisem več prepričan.

 

SaleSašo Klep, g: 041–370087, e: saso@shappa.si
Ko smo pokopali banko SIB sem se spomnil na Kofota in na najina skupna potovanja. Vsedla sva se in popila kar nekaj lajtkov... in ShaPPa je prešla v puberteto. Bolj kot prvo potovanje mi bo v spominu ostala prva skupina, ki sem jo odpeljal. Mislil sem si, da nikoli ne bom dober ShaPPec, a zdaj postavljam standarde za ShaPPce ;-) Večino časa preživim v Srednji in Južni Ameriki, kjer se počutim že kot doma, saj sem zadnja leta večkrat spal tam, kot v svoji postelji.

 

FedrGregor Födransperg – Fedr, g: 041–648522, e: fedr@shappa.si
Potovanje z nahrbtnikom okoli sveta me je najprej poneslo v jugovzhodno Azijo, nato pa še v Mehiko, Belize in Gvatemalo. V slednji sem sedem mesecev preživel kot treking vodič. Nato sem šel peš čez divji zahod ZDA in prehodil 4220km, od Mehike do Kanade. Sledili sta avanturi na kolesu: leto kolesarjenja po Sredozemlju in pa kolesarjenje po Afriki, od rta Dobre nade do Kilimandžara. Kaj bo sledilo, še ne vem. Vem pa, da je fajn potovati s prijetnimi ljudmi.

 

NiksNikola Klašnja – Niks, g: 051–351341, e: niks@shappa.si
Potovati sem začel dokaj pozno, saj sem bil v osnovni šoli prikrajšan za čudovite nakupovalne izlete v Celovec, Palmanovo in Ponterosso. No, kljub temu sem se že v srednji šoli naučil, kako z dvesto markami preživeti teden dni v vzhodni, nato pa še teden v zahodni Evropi. Sledila je pot do Tunizije, po kopnem in vodi, za skoraj nič denarja. Po tem kvazi podvigu sem ugotovil, da lahko zanimiva in poceni potovanja organiziram in delim z drugimi tudi sam.

 

Jan MJan Marincelj, g: 041–458986, e: jan@shappa.si
Sla po vagabundstvu je velik del ljubezni. Pol vandrovske romantike ni nič drugega kot pričakovanje pustolovščine, druga polovica je nezavedna sla po spreminjanju. Popotniki smo vajeni gojiti ljubezenske želje zavoljo njihove neuresničljivosti in igraje razdeliti tisto ljubezen, ki pravzaprav pripada ženski, gori, globeli, beraču, govedu, metulju. Mi ločimo ljubezen od predmeta. Tako kot v potovanju ne iščemo cilja, temveč le užitek potovanja samega. (H. Hesse)

 

sebaSebastjan Šoba, g: 041–606102, e: seba@shappa.si
Potovanja obračunajo s predsodki, stereotipi in ozkoglednostjo. Z njih prinesem le malo spominkov. Več so mi vredni spomini, občutek popolne svobode, nepozabni prizori, spoznanja in prijateljstva. Jasno mi je, da čez 30 let ne bom obžaloval odločitev in potovanj, ki sem jih opravil, temveč tista, ki jih nisem. Pred tem skokom s 111 metrov nad Zambezijem (na fotki) sem se spraševal, kaj mi je tega treba?! Po njem lahko napišem: občutke moraš doživljati, ne prevzemati.

 

ladoMatjaž Berlot - Berlotinho, a.k.a. Junior, g: 051-310512, e: doc.junior@shappa.si
Tako ali drugače se vedno potepam naokoli. Razen, ko se ne ;-) Sem tip za v divjino, uživam na snegu, v visokogorju in na divjih vodah. Mi pa poležavanje na plaži pravtako ne dela težav. Od nekdaj me je najbolj vleklo na Kubo in morda posledično največ časa prebijem v Latinski Ameriki. Tudi Azija mi sede. V življenju bom šel tako daleč, kot lahko vidim. Ko pridem do tja, bom videl še dlje.

 

JanZ

Jan Zorič, g: 031-295545, e: 3jan@shappa.si
Potujem, ker verjamem v naključja. Zelo rad dobro jem (čeprav se ne pozna ;-) in uživam ob glasbi. Rad videvam bizarne, pa tudi čisto banalne prizore. Kjerkoli na svetu. Zanima pa me tudi, kaj je na koncu kake prašne ceste. Posledično se kdaj izgubim in ponovno najdem, vmes pa se zgodijo tiste najbolj pristne dogodivščine. Po poklicu sem iskreni štajerc.


Naša potovanja in izlete peljejo ali organizirajo tudi:

Branko Čampa, Darja Tratar, Dejan Ogrinec, Rok Voroš, Špela Kogej, Sanjin Černoš, Klemen Novak, Marko Poljak. Pa sem in tja še kdo.Leto je dolgo in potovanj je veliko - zato nalaganje malce traja...