Zadnje novice in blog

Šluk veslo 2014

Šluk veslo 2014

by rok kofol

Letošnje Šluk veslo bo ob Kolpi. Vabljeni že v petek 19.9., s programom pa začnemo v soboto 20.9.

Treking in kolesarska potovanja 2014

Treking in kolesarska potovanja 2014

by rok kofol

Leto 2014 prinaša zanimiva potovanja za ljudi, ki imajo radi aktivne počitnice. Del poti hodimo ali kolesarimo po prekrasnih hribih tega sveta: od Kašmirja, preko perujskih Andov, do Kavkaza in Himalaje. Peru: Cordillera Blanca in Huayhuash; Indija: Ladak in Kašmir; Nepal pod Anapurnami in Tibet; Gruzija in Armenija: Kavkaz. Za letošnji avgust pa pripravljamo tudi Pakistan.

X. Šluk dila

X. Šluk dila

by rok kofol

Letošnja (2014) že deseta Šluk dila bo tako kot vedno na Koroškem, na malem prijetnem smučišču Bukovnik. Vabljeni v soboto 15. februarja, od 10h30 dalje. Smučanje, smučarska tekma za uber bogate nagrade (torej se splača priti s smučmi, ni pa nujno), potopisi, karaoke, hrana, ples, zmenki na slepo...

iconMail

Prijavi se na e-novice

Prijava na e-novice

Koledar potovanj

Pridruži se nam na enem mnogih potovanj, ki jih ponujamo

Leto je dolgo in potovanj je veliko - zato nalaganje malce traja...

  Predstavitev Shappe

  ShaPPa ni za vsakogar.

  ShaPPa je za posebne ljudi, ki hodijo po svetu z odprtimi očmi in poskočnim korakom. Za pustolovce in za adrenalinske norce. Za lenobe in za radovedneže. Za mlade in za stare. Za samske in za zaljubljene. Zaljubljene v druge kulture in zaljubljene v drugačne ljudi.

  ShaPPa pa je tudi za iskalce zgodb. Domov bo prinesel vsak svojo. Posebno in enkratno. V njih nastopaš ti in ShaPPci: Rok, Sašo, Fedr, Niks, Jan, Darja, Špela, Sebastjan, Matjaž. Pa še kdo. Oni so škratje, divje reke, menihi, gorske poti, vodni bivoli, radovedne opice, ki kradejo banane in sonce, ki vedno sije nad nami.

  Ponujajo ti tvojo zgodbo.


  Kdo smo ShaPPci / kontakti

  KofoRok Kofol – Kofo, g: 041–770617, e: rok@shappa.si
  Prvič me je na daljšo pot odpeljala mama in sicer v vzhodni Berlin, še v trebuhu. Potem se tam cel dan matral, da bi končno ugledal luč sveta. Čezocean sem prvič obiskal leta 1994. V Južni Ameriki sem preživel več kot tri leta in znanje španščine me je poneslo v marsikateri dom; Azija me je presunila z drugačnimi kulturami; Afrika me je prevzela s svojo prvobitnostjo. Pravijo, da je povsod lepo in da je doma najlepše. Ampak jaz o tem že dolgo nisem več prepričan.

   

  SaleSašo Klep, g: 041–370087, e: saso@shappa.si
  Ko smo pokopali banko SIB sem se spomnil na Kofota in na najina skupna potovanja. Vsedla sva se in popila kar nekaj lajtkov... in ShaPPa je prešla v puberteto. Bolj kot prvo potovanje mi bo v spominu ostala prva skupina, ki sem jo odpeljal. Mislil sem si, da nikoli ne bom dober ShaPPec, a zdaj postavljam standarde za ShaPPce ;-) Večino časa preživim v Srednji in Južni Ameriki, kjer se počutim že kot doma, saj sem zadnja leta večkrat spal tam, kot v svoji postelji.

   

  FedrGregor Födransperg – Fedr, g: 041–648522, e: fedr@shappa.si
  Potovanje z nahrbtnikom okoli sveta me je najprej poneslo v jugovzhodno Azijo, nato pa še v Mehiko, Belize in Gvatemalo. V slednji sem sedem mesecev preživel kot treking vodič. Nato sem šel peš čez divji zahod ZDA in prehodil 4220km, od Mehike do Kanade. Sledili sta avanturi na kolesu: leto kolesarjenja po Sredozemlju in pa kolesarjenje po Afriki, od rta Dobre nade do Kilimandžara. Kaj bo sledilo, še ne vem. Vem pa, da je fajn potovati s prijetnimi ljudmi.

   

  NiksNikola Klašnja – Niks, g: 051–351341, e: niks@shappa.si
  Potovati sem začel dokaj pozno, saj sem bil v osnovni šoli prikrajšan za čudovite nakupovalne izlete v Celovec, Palmanovo in Ponterosso. No, kljub temu sem se že v srednji šoli naučil, kako z dvesto markami preživeti teden dni v vzhodni, nato pa še teden v zahodni Evropi. Sledila je pot do Tunizije, po kopnem in vodi, za skoraj nič denarja. Po tem kvazi podvigu sem ugotovil, da lahko zanimiva in poceni potovanja organiziram in delim z drugimi tudi sam.

   

  Jan MJan Marincelj, g: 041–458986, e: jan@shappa.si
  Sla po vagabundstvu je velik del ljubezni. Pol vandrovske romantike ni nič drugega kot pričakovanje pustolovščine, druga polovica je nezavedna sla po spreminjanju. Popotniki smo vajeni gojiti ljubezenske želje zavoljo njihove neuresničljivosti in igraje razdeliti tisto ljubezen, ki pravzaprav pripada ženski, gori, globeli, beraču, govedu, metulju. Mi ločimo ljubezen od predmeta. Tako kot v potovanju ne iščemo cilja, temveč le užitek potovanja samega. (H. Hesse)

   

  sebaSebastjan Šoba, g: 041–606102, e: seba@shappa.si
  Potovanja obračunajo s predsodki, stereotipi in ozkoglednostjo. Z njih prinesem le malo spominkov. Več so mi vredni spomini, občutek popolne svobode, nepozabni prizori, spoznanja in prijateljstva. Jasno mi je, da čez 30 let ne bom obžaloval odločitev in potovanj, ki sem jih opravil, temveč tista, ki jih nisem. Pred tem skokom s 111 metrov nad Zambezijem (na fotki) sem se spraševal, kaj mi je tega treba?! Po njem lahko napišem: občutke moraš doživljati, ne prevzemati.

   

  ladoMatjaž Berlot - Berlotinho, a.k.a. Junior, g: 051-310512, e: doc.junior@shappa.si
  Tako ali drugače se vedno potepam naokoli. Razen, ko se ne ;-) Sem tip za v divjino, uživam na snegu, v visokogorju in na divjih vodah. Mi pa poležavanje na plaži pravtako ne dela težav. Od nekdaj me je najbolj vleklo na Kubo in morda posledično največ časa prebijem v Latinski Ameriki. Tudi Azija mi sede. V življenju bom šel tako daleč, kot lahko vidim. Ko pridem do tja, bom videl še dlje.

   

  JanZ

  Jan Zorič, g: 031-295545, e: 3jan@shappa.si
  Potujem, ker verjamem v naključja. Zelo rad dobro jem (čeprav se ne pozna ;-) in uživam ob glasbi. Rad videvam bizarne, pa tudi čisto banalne prizore. Kjerkoli na svetu. Zanima pa me tudi, kaj je na koncu kake prašne ceste. Posledično se kdaj izgubim in ponovno najdem, vmes pa se zgodijo tiste najbolj pristne dogodivščine. Po poklicu sem iskreni štajerc.


  Naša potovanja in izlete peljejo ali organizirajo tudi:

  Branko Čampa, Darja Tratar, Dejan Ogrinec, Rok Voroš, Špela Kogej, Sanjin Černoš, Klemen Novak, Marko Poljak. Pa sem in tja še kdo.


  Splošni pogoji in značilnosti potovanj

  ČolnPotovanja s ShaPPci so posebna potovanja, na poseben način.

  Potuje se z javnimi prevoznimi sredstvi, ki so lahko pravi luksuz ali pa tipični čiken bus. Hoteli so nižjega cenovnega razreda, a preverjeni in povsem solidni za bekpekersko srenjo. Kategorizacija prevozov in namestitve je omenjena pri vsakem programu posebej.

  Večino plačujemo sproti, na licu mesta, po cenah, ki jih priborimo za našo skupino. Prednost je, da smo kot skupina veliko fleksibilnejši in pa, da če ti ni do kakega izleta ali recimo zboliš, pač tega izleta ne plačaš, v kolikor ni bil rezerviran ali plačan vnaprej.

  Preden gremo, je potrebno plačati letalske karte (te lahko kupite tudi sami), eventuelne vize (vize uredimo tudi mi) ter prevoz do letališča in nazaj, če se zanj odločiš (to delajo za skupine zunanji sodelavci). Prevoz na letališče in z njega organiziramo na skupno željo in zaradi razmer na cesti, kot so promet, vreme, prevoznik, šofer,... agencija ne prevzema krivde, v kolikor bi ne prišli pravočasno na letališče. Enako velja za vize (zunanja storitev), za letalske karte (zunanja storitev, ki jo plačate direktno agenciji, ki karte izda) in za vse storitve na potovanju.

  Pred odhodom plačaš tudi strošek organizacije in spremstva za potovanje, za kar poberemo od 250 EUR oz. kot piše pri vsakem programu. Od tega se od 150 EUR vplača kot akontacijo oz. rezervacijo – ko je vplačano minimalno število akontacij (ponavadi 12, odvisno od programa), se potovanje potrdi. Po tem, ko je enkrat potovanje potrjeno, akontacije v primeru odpovedi NE vračamo. V takem primeru ti akontacija velja eno leto za potovanje, za katero je bila vplačana, razen če piše drugače ob samem potovanju. V primeru odpovedi potovanja še preden je potrjeno, akontacijo v 8 dneh od odpovedi vrnemo.

  Za zakasnela vplačila pri drugem obroku zaračunavamo administrativne stroške v višini 20 EUR. 

  V kolikor pride do odpovedi potovanja z vaše strani v roku 30 dni ali manj od pričetka potovanja, potem akontacija še vedno velja za to isto potovanje v roku enega leta. Drugega obroka pa NE vračamo, saj z njim delno pokrijemo že narejene rezervacije (stroški). Razen, če ni pri samem programu drugače omenjeno.

  Pri programih s celotnim plačilom aranžmaja pred potovanjem, veljajo naslednji pogoji:
  -ob odpovedi do potrditve potovanja, vam ves vplačani denar vrnemo (se pravi, če potovanje še ni potrjeno)
  -od potrditve potovanja dalje, pa veljajo naslednji pogoji: letalska karta je nepovratna (razen v primerih raznih zavarovanj); od potrditve potovanja dalje do 30 dni pred odhodom vrnemo 50% zneska preostalega vplačlila (torej od vsega, razen letalske karte); po tem roku, do 14 dni pred potovanjem, povrnemo 25% vplačanega zneska (torej od vsega, razen letalske karte)
  Zato toplo priporočamo riziko odpovedi potovanja. Preberite pogoje tega zavarovanja. Predobstoječe ali kronične bolezni/poškodbe so izključene iz takega zavarovanja.
  Če pod programom piše drugače, veljajo tisti pogoji.

  Zvestim strankam, ki so vsaj enkrat že potovali s ShaPPo, damo 40 EUR popusta. Izleti in smučarije ne štejejo med potovanja in za njih ne veljajo popusti.

  Staršem (če sta oba) z dvema ali več otroki na poti damo na vsakega otroka 100 EUR dokončnega popusta. Za enega otroka pa 50 EUR dokončnega popusta. Popusti veljajo le za otroke do še nedopolnjenih 18 let. Ker je to dokončni popust se ostali popusti NE upoštevajo. Koristite lahko tisti popust, ki je za potnika ugodnejši.
  V kolikor je otrok 3 ali več, najmlajšemu ne zaračunavamo zneska za organizacijo in vodenje.
  Pravtako otrokom do 2. leta dopolnjene starosti (na dan odhoda potovanja) ne zaračunavamo zneska za org. in vodenje.
  Za družinska potovanja (ShaPPa Kids) ti popusti NE veljajo, saj so tam popusti na otroke že všteti v osnovno ponudbo.

  V primeru, da je prijavljenih manj kot minimalno število popotnikov, se znesek za organizacijo in spremstvo poviša na način in v znesku, kot piše pri vsakem programu oz. obveščamo sproti pred potrditvijo glede na vsako potovanje. 

  Za vsako potovanje priporočamo sklenitev zavarovanja v primeru odpovedi potovanja (riziko odpovedi). V tem primeeru zgornji pogoji ne veljajo. Mi ponujamo zavarovanje rizika odpovedi preko Corisa (AmTrust Europe). Osnovno kritje stane 4,3% od cene aranžmaja potovanja, razširjeno kritje pa 6,6% od cene aranžmaja potovanja, s 50 EUR odbitne franšize. Pogoje osnovnega in razširjenega kritja najdeš tule,

  V kolikor se odločite za riziko odpovedi, je ob prijavi potrebno plačilo celotnega zneska za organizacijo in vodenje (zmanjšanega za eventuelne popuste) in rizika odpovedi. Sporočiti morate, kateri rizik ste vplačali, za potrebe izdelave police pa potrebujemo tudi vaš datum rojstva.

  Toplo priporočamo tudi zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini.

  Prijave pobiramo preko mejlov in sicer je za vsako potovanje napisano, komu poslati prijavo. Za katerokoli potovanje se lahko prijaviš tudi na rok@shappa.si.

  Za nemoteno delo in urejanje vseh formalnosti ob prijavi napišite svoja ime in priimek tako, kot to piše v potnem listu, s katerim boste potovali. Ko dobite vse dokumente v roke ali na mejl, še enkrat preverite vse vaše podatke. Za izdajo računov vplačane akontacije in drugega dela za organizacijo in spremljanje na potovanju potrebujemo naslov stalnega prebivališča, datum rojstva, številko pasporta in gsm. Poleg tega ob prijavi napišite še, če želite zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini.

  Potni list mora imeti dve prazni strani, eno zraven druge, za vsako državo, ki jo bomo obiskali. Veljaven mora biti najmanj 6 mesecev od datuma izstopa iz zadnje obiskane države na potovanju. V primeru pridobivanja viz veljajo pogoji države, ki zahteva vizo. Za formalnosti ob prestopih meje skrbite in ste odgovorni sami (veljavnost viz, vhodni in izhodni žigi etc).

  Vsi izleti in storitve so fakultativne narave, čeprav so ti stroški zajeti v oceno stroškov aranžmaja. Račune zahtevajte od lokalnih agencij potniki sami, če jih potrebujete. Vse fakultative uradno izberete sami (tudi na podlagi naših informacij).

  Vseh izletov se udeležujete na lastno odgovornost. S prijavo na potovanje se strinjate tudi s tem, da bomo lahko fotografije, posnete na potovanjih, uporabili v naše reklamne namene (brošure, splet, članki).

  Na koledarju najdete vse naše odhode in podatke o tem, kako se skupine polnijo. Če piše nabiramo ali skoraj potrjeno, odhod še ni potrjen.

  Programi se uradno izvajajo preko agencije TJ's d.o.o., Tomšičeva 1, 1000 Ljubljana. Za naša potovanja veljajo splošni pogoji te agencije ter pogoji, opredeljeni na tej strani in v naših programih.

   

  KolesarjiGlavne značilnosti potovanj s ShaPPci so:
  * pristen osebni pristop (pred potovanjem, na samem potovanju in po njem)
  * programi so avtorski, kar pomeni, da jih ne kopiramo (kot marsikdo drug) in da ne uporabljamo lokalnih agentov (razen, ko je to formalno zahtevano)
  * programe odlikuje pestrost, hudomušnost in popotniški način odkrivanja sveta
  * potovanja lahko po želji skrajšaš ali podaljšaš, kar pomeni, da se lahko skupini priključiš kasneje ali pa prej odideš, če ni dovolj časa za celotno pot
  * skupine so omejene na 12 do 19 popotnikov (razen, kjer ne piše drugače)
  * ShaPPce odlikuje poznavanje terena in ljudi ter pripravljenost na vsako dogodivščino - poudarek dajemo doživetjem
  * vse se plačuje sproti, po cenah, ki jih priborimo za skupino; na ta način ima vsakdo vpogled v življenjske stroške in dejanske cene
  * ker se vse plačuje sproti, ste fleksibilni pri izletih, nočitvah, obrokih

   

  HribiZakaj s ShaPPci na pot?
  * ker so na naši poti zvezde tako blizu, da bi jih lahko natrgali polna naročja
  * ker so vulkani vedno zasneženi in jezera polna dežja
  * ker imajo naši otoki točno sedem palm in eno divjo svinjo
  * ker molilne zastavice šepetajo tvoje ime, v samostanih pa se skriva tvoj duh
  * ker je z nami žur in smeh, ti pa so najboljša družba
  * ker vemo, da nismo edini, se pa trudimo in za potovanja živimo
  * ker je vesolje ena velika potrata prostora mi pa vemo, kako zapolniti luknje
  * ker so naše zgodbe lepe in ker lahko nov list v to knjigo dodaš tudi ti

  In kot pravijo naši potniki:
  * ker ponujamo organizirani kaos
  * ker je z nami vse eno samo doživetje
  * ker smo preračunljivo nori in noro nepreračunljivi ;-)

   

  NasmehKomu odsvetujemo s ShaPPci na pot?
  * ljudem, ki imajo težave s prilagajanjem skupini
  * ljudem, ki imajo težnjo, da se stalno pritožujejo
  * parom, ki se že doma stalno kregajo
  * ljudem, ki mislijo, da si bodo na potovanju pozdravili komplekse
  * ljudem, ki neradi stopijo z avtobusa in si zadevo pogledajo od blizu
  * ljudem, ki stalno sitnarijo, nergajo in spravljajo ob živce ShaPPce in sopotnike
  * tistim, ki pričakujejo turistično ponudbo, dobre hotele in klasično vodenje

  Pa še to: Če veš, da je pri tebi doma najboljša hrana, ti povemo, da morski prašiček in pohane kobilice niso gurmanski višek. So pa posebnost. Tako kot mi. Z veseljem pa se bomo po vseh teh posebnostih, ki jih bomo skupaj poizkusili, preživeli in doživeli, odzvali vabilu, in obiskali še tvojo najboljšo domačo kuhinjo ;-)


  Priporočene povezave

  StoliFacebook ShaPPa, za vzdušje s potovanj (in za cedit sline ;-)
  rok@shappa.si, za tisoč in eno vprašanje, ki te žuli v nahrbtniku
  www.offthebeatentrack-slovenia.com, za najboljše izlete po Sloveniji
  www.fedr.net, da boste videli, kaj vse se gre naš Fedr
  www.roundabout.si, za drugo najboljšo ponudbo po Sloveniji
  www.zdravinapot.si, za osnovne informacije o deželah
  www.krivic.com
  , da boste videli, kako fotografira naš občasni vodja fototečajev
  www.agencija-paladio.si, za tečaje fotografije Iztoka Bončine in Arneja Hodaliča
  www.staljubljana.com, za poceni avio karte za študente in mlade popotnike
  www.zoranfurman.com, kot stran podobno mislečega popotnika
  www.potopisnik.si
  , za informacije o potopisnih večerih in o potovanjih
  www.ecodalmatia.com, za sproščene eko počitnice na najlepšem otoku