Info, program in kontakti

Skupina je velika od 11–17 popotnikov.

Za celotno potovanje potrebuješ 18 dni (s podaljškom na kajakiranje 23 dni).

Vsaj teden dni pred potovanjem je potrebno izpolniti posebno dovoljenje, ki ga ZDA potrdijo (ESTA). 

Program se izvaja preko agencije TJ's d.o.o., Tomšičeva 1, 1000 Ljubljana.

Več info: rok@shappa.si, 041 770 617.

Odhodi

datumi odhodov še niso določeni

Cena in plačilo

Cena: 2.830 EUR

Zgornja cena zajema letalsko karto, strošek organizacije in vodenja ter stroške po programu. Detajli spodaj.

Cena zajema:
-ceno aranžmaja Aljaska, ki jo sestavljata delež za organizacijo in spremstvo na potovanju pri najmanj 12 prijavljenih (450 EUR oz. 410 EUR za naše stare stranke), čezoceanska letalska karta z vsemi dodatki (950 EUR ob dovolj zgodnji prijavi/potrditvi skupine);
-stroške po programu, ki se jih plačuje sproti na potovanju oz. velik del tudi od tukaj (1.430 EUR) in so izračunani v primeru polne skupine: vsi izleti, nastanitve, najem vozil z osnovnim zavarovanjem in za enega voznika, ostali prevozi, najem opreme, napitnine, lokalni vodiči, dovoljenja in vstopnine.

V stroške ni zajeto: stroški hrane (za celotno potovanje okoli 150-200 EUR, po sistemu skupne kuhinje), pijače, podkupnin in ostali individualni stroški.
Razen, če je v programu drugače omenjeno.

V stroške niso zajeti tile dodatni izleti, ki so kot fakultativa omenjeni v programu po dnevih: celodnevno gorsko kolesarjenje po Resurrection trailu (65 EUR); let na Cook Inlet (Aleuti), kjer pod budnimi očmi rangerjev/vodnikov za 450-500 USD v objektiv loviš medveda, ki na slapu lovi losose - klasični posterski aljaški prizor, ki pa ga ni tako lahko ne videti, kaj šele ujeti v objektiv.

Za podaljšek kajakiranja po fjordih računajte na okoli 450 EUR več vseh stroškov. 

Če takole vse skupaj seštejemo in si privoščimo vse, bo za 23 dni s hrano in pijačo vred šlo 4.000 EUR.
Torej s podaljškom in kajakiranjem po fjordih ter s kolesarjenji in letom med medvede vred.
In če že greš na Aljasko, vse to tudi toplo priporočamo.

Ceno za organizacijo in spremstvo 450 EUR (410 EUR za naše stare stranke) vplačaš v dveh obrokih:
250 EUR se vplača ob rezervaciji (od 180 dni pred odhodom oz. od potrditve potovanja dalje je nepovratnih; z njimi si zagotoviš mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih zagotovimo odhod; akontacija velja za isto potovanje v roku enega leta; v primeru, da ne zberemo dovolj prijav, akontacijo vrnemo). Razliko do polne cene za organizacijo in spremstvo se plača najkasneje en teden pred odhodom (torej še 200 EUR oz. 160 EUR, kdor je že potoval z nami).

Vtisi potnikov

Potovanja na Aljasko vodita Dejan (dejan.bojevnik@gmail.com) in Jan (jan@shappa.si). Za iskrene komentarje klikni na povezavo spodaj.

Vtisi potnikov